Motorkerékpár ápolás, karbantartás

Mire érdemes odafigyelned?

Téli motortárolás 3.

Közeleg a tél... - harmadik rész

Téli motortárolás 

Ez a rész arról fog szólni, hogy részletesen leírom, hogyan is néz ki pontosan egy profi téli motortárolás.

Első lépés, hogy foglalsz egy helyet a motorod számára, hogy biztosan tudjuk majd fogadni a motorodat. Ehhez nem kell más csak egy telefon, vagy egy kattintás IDE.

Nálunk a téli motortárolás kezdete október 1. Ez azt jelenti, hogy október elseje után bármikor behozhatod a motorodat téli motorkerékpár tárolás céljából.

Amint megérkeztél, egy kollégánk átveszi tőled a motorkerékpárt, amit úgy érts, hogy készítünk fényképet, illetve egy jegyzőkönyvet a motorkerékpárodról. Ezen jegyzőkönyv fogja tartalmazni, hogy milyen kiegészítők (pl. dobozok) vannak a motorodon, van-e rajta sérülés, hoztál-e hozzá ponyvát vagy bármilyen alkatrészt, esetleg abroncsot vagy olajat, amelyet a téli tárolás ideje alatt kell egy szervizelés keretein belül beszerelni.

Következő lépésként elmondhatod, hogy mit szeretnél megcsináltatni a motorodon. Ez lehet a tavasszal esedékes műszaki vizsgától a vezérlés ellenőrzésén át az időszakos szervizig bármi, amit szeretnél.

Most figyelj, mert elárulok egy bennfentes titkot, és kicsit magam ellen is fogok beszélni. Télen érthető okokból nincsen akkora tumultus a motorkerékpár szervizekben. Ezért ebben az időszakban kedvezményesen tudjuk vállalni a motorkerékpárod szervizelését.

Mit jelent ez forintban? Erre válaszolni sajnos nem tudok, de a teljes munkadíj összegéből 15% kedvezményt biztosítunk. Továbbá télen a motorkerékpár alkatrész beszállítóknak sincsen annyi munkája, ezért a beszerelt alkatrészek árából is tudunk minimum 10% kedvezményt adni. Nagyon csúnya marketing fogás lenne, ha azt mondanám, hogy ez már 25% kedvezményt jelent, de mondok még egy titkot.

Több mint 25% kedvezményre is szert tehetsz. Hogy hogyan?

Nagyon egyszerű, mutatom! Na, láttad? Nem? Biztos? Na jó, akkor leírom. Amennyiben a motorodon több mint 10, azaz tíz munkaórát dolgoztunk, akkor részedre ingyenes a téli tárolás szolgáltatásunk. Nem semmi, mi! Figyelj! Mutatok mást is. Kattintást kérek IDE, és már jelentkezhetsz is.

Mielőtt még elvesztünk a rengeteg kedvezmény között ott hagytuk abba, hogy átvette tőled a kollégánk a motort és ekkor rádöbbensz, hogy mennyire jó döntésvolt, hogy a profi motorszerviz csapatát választottad, hiszen most, amikor motor nélkül kell távoznod, jön igazán jól, hogy Budapest egyik igen frekventált részén, több nagy tömegközlekedési csomóponttól csak pár perc sétára található a műhelyünk.

Haladjunk tovább az időben. Otthon ülsz motor nélkül és egyszer csak csörög a telefonod. Én foglak hívni és közlöm veled, hogy most végeztünk a motorkerékpárod nagy átvizsgálásával és a következőket állapítottuk meg...

Itt egy egyeztetés következik, ami abból áll, hogy az általad kért javításokhoz szükséges alkatrészek árát mínusz a kedvezmény, megkérünk, hogy juttasd el részünkre. Fontos téli tárolás ideje alatt csak a kedvezményes alkatrész árakat kérjük el tőled, a munkadíjat elég akkor rendezned, mikor elégedetten átveszed tavasszal a szezonra kész motorodat.

Mindezek után már csak akkor fogunk beszélni, amikor az előre megbeszélt időpontban, jössz átvenni a csillogó, szezonra teljesen felkészített motorod.

Most jöjjön egy kis kérdezz-felelek rész:

Mikor kapom vissza a motorkerékpáromat?

Lényegében bármikor, de két eset a leggyakoribb. Az első az amikor leadod a motorodat, akkor meghatározod, hogy te jövőre ezen és ezen a napon fogsz jönni a motorodért. A második eset az, amikor két héttel előre jelzed számunkra, hogy mikor szeretnéd elvinni a motorkerékpárodat.

Mi történik a motorommal, amíg a téli motortárolás „zajlik”?

Itt most leírom lépésről-lépésre, hogyan bánunk a motorkerékpároddal.

Először is átvesszük tőled a motort, ami után a szükséges dokumentációkat elvégezve lemossuk a motorodat, lewaxoljuk, megtisztítjuk és olajozzuk a láncodat, adalékanyagot adunk a benzinedhez, kivesszük az akkumulátorodat, beállítjuk a helyes guminyomást és eltesszük a motorodat téli pihenőjének a helyére.

Ezt követően akkor vesszük elő, amikor rá kerül a sor a nagy motorkerékpár átvizsgálás során, majd megint vissza pihenni. Következő elővétel, akkor történik, amikor megérkeztek a beszerelendő alkatrészek és elvégzünk rajta minden szükséges munkálatot. Ezután már csak, akkor vesszük elő amikor jössz érte. Természetesen mielőtt visszakapod, lemossuk, lewaxoljuk, visszatesszük a tél alatt folyamatosan töltött akkumulátort, ellenőrizzük a guminyomást, megtisztítjuk és olajozzuk a láncot. Legvégül pedig átadjuk neked.

Hol tudsz helyet foglalni a motorkerékpárodnak?

Itt!

Mi történik akkor, ha bármi baja lesz a motoromnak a tárolás során?

Természetesen mindent megteszünk, hogy semmilyen károkozás ne történhessen, de amennyiben bármilyen káresemény történne, teljes körű felelősségbiztosítással rendelkezünk.

Miért javasoljuk a téli motortárolás szolgáltatásunkat?

Szerintem az az egyik legnagyobb előnye, hogy tavasszal egy teljesen kész, a szezonra felkészített motort kapsz vissza, és nem kell a legnagyobb tumultusban szerviz-időpontra vadásznod. Ja, és mindemellett még spórolsz is!

Ha van még olyan kérdésed, amelyre nem kaptál választ, akkor most rajtad a sor, tedd fel nekünk ITT és most!