Motor nagy átvizsgálás

Teljes ellenőrzés A-tól Z-ig

Motorok nagy átvizsgálása

Teljes körű, "nagy" motor átvizsgálás

Ha azt szeretnéd, hogy alaposan átnézzük a motorodat, a legutolsó csavarig.

Motorkerékpár vásárlás előtt, szezonkezdés előtt, vagy ne adj' Isten egy bukás után vagy, akkor számodra azt javaslom, hogy hozd el hozzánk motorodat egy nagy átvizsgálásra, hiszen gyorsan és korrekt áron képet kaphatsz motorod műszaki állapotáról, a feltárt hibákról részletes leírást kapsz, illetve ezen hibák javításának várható költségéről. Itt természetesen segítünk felállítani egy fontossági sorrendet, így kiadásaidat több kisebb részre oszthatod. Ha nem vagy pontosan tisztában motorod műszaki állapotával, akkor az oldal alján lévő gombbal tudsz jelentkezni.

Motorkerékpárod nagy átvizsgálása során az alábbiakat ellenőrizzük:

Gumiabroncsok futófelületének ellenőrzése, azok kopottságának és gyártási idejének ellenőrzése. Kérésre tanácsadás a motorod és a te vezetési stílusod, illetve motorkerékpárod felhasználásának legmegfelelőbb abroncs megtalálásában.

Fékrendszer teljes átvizsgálása, fékbetétek állapota, féktárcsák vastagságának megállapítása, úszó tárcsák esetén a csapok vizsgálata, fékmunkahengerek kotyogásának ellenőrzése, fékcsövek, illetve megfelelő nyomáspont ellenőrzése, holtjátékok ellenőrzése, valamint természetesen a fékfolyadék szintjének ellenőrzése és korának kinyomozása (megkérdezünk, mikor volt utoljára cserélve, ha eddig nem hozzánk hordtad a motorodat.)

Meghallgatjuk a motorodat,(zajvizsgálat), ha külön kéred, akkor megvizsgáljuk a hengereidben uralkodó kompressziót, külön kérésre megvizsgáljuk a gyertyaképet, levegőszűrő ellenőrzésre (ez egyes modellek esetében különdíjas), folyadékszintek ellenőrzése, szivárgások csövek állapotának ellenőrzése, hűtőfolyadék fagyáspontjának mérése.

Kipróbálunk minden világítós és elektromos berendezést (világítás, féklámpa, irányjelzők, generátor és feszültség szabályzó, akkumulátor).

Felmérjük a motorod kormánycsapágyának, kerékcsapágyának, hátsó lengővilla csapágyainak, első és hátsó lengéscsillapítójának állapotát, valamint a kerekeid egyenesfutását és egy nyomon haladását.

Ellenőrizzük a szekunder hajtásod állapotát (lánc/szíj/ kardán).